Vestre Landsret, Viborg – Rumværk Arkitektur

I dette forslag indrettes bygningen på tværs af etagerne i zoner, der varierer mellem erhvervs- og boligarealer. I stueplan udnyttes de udsmykkede og detaljerige retssale til erhverv, hvor bl.a. vægpanelerne og de synlige loftkonstruktioner vil stå som et flot bagtæppe i kontormiljøet. Fra 1. sal og op omdannes de gamle advokatkontorer til lyse lejligheder med højt til loftet.

Vestre Landsret er i dag disponeret med to imponerende vestibuler med et stort indfald af dagslys på henholdsvis stue- og 1. salsplanen, som er forbundet med et smukt trapperum. De to vestibuler og trapperummet bliver, som en gågade, et fælles omdrejningspunkt for det daglige liv i bygningen, hvor mennesker med tilknytning til både erhvervet i stueplanen og boligerne i de øverste etager mødes.

Projektet er udført i samarbejde med Raabys Tegnestue